Intialaiset hieronnat

Intialainen päähieronta

Hoito suoritetaan vaatteet päällä (esim. rento t-paita) ilman öljyä.

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavienkin päivien ajan.

Useat ihmiset eivät saa riittävästi koskettelua. - Jo istua hiljaa ja tuntea hierojan kädet päänsä päällä auttaa monia vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvänolon tunnetta. Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen marmapisteitä (akupisteitä) ja kasvojen heijastealueita.

Hoidon vaikutukset:

Helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia. Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Hoidossa pyritään saamaan keho muistamaan miten sen tulee toimia terveyden ylläpitämiseksi (kuonanpoisto, autoimmunologiset vaivat, hormonaaliset epätasapainot jne.)

energiahieronta.jpgKi-energiahieronta

Ki = koko kehon intialainen hieronta, ”energiavirta”

Ki on alun perin kiinalaisen kulttuurin käsite, jolla tarkoitetaan elämänvoimaa tai henkistä energiaa, joka on osa jokaista elävää olentoa.

Ki-hieronta on todella pidetty, rentouttava ja energisoiva hieronta. Hoidon jälkeen olo on energinen, kun koko keho ja mieli ovat rentoutuneet sekä tasapainossa. Useimmat nukahtavat hoidon aikana.

Ki-hieronnassa käsitellään koko keho, jalat, jalkaterät, selkä, kädet, rinnan ja vatsan alue sekä lopuksi kasvot ja pää. Hoidon aikana tasapainotetaan chakroja ja marmapisteitä vrt. akupisteet kiinalaisessa lääketieteessä.

Intialainen käsi- ja jalkahieronta

Hieronta suoritetaan rennot vaatteet (t-paita, shortsit tai pitkät housut, joista saa lahkeet helposti rullattua ylös) päällä kyynärpäästä ja polvesta alaspäin.

Käsi- ja jalkahieronta perustuu perinteiseen intialaiseen hierontatyöskentelyyn. Hieronnoissa käytetään erilaisia hankaus-, sively- ja painelutekniikoita, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös marmapisteitä.

Hoidon vaikutukset:

Puhdistaa, lievittää lihasjännityksiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa, tehostaa hermoston toimintaa, lievittää kipua, rentouttaa ja vähentää stressiä, auttaa unettomuuteen, ravitsee ihoa, ehkäisee iskiasta, auttaa kuulon ja näön ylläpitämisessä, säilyttää terveyden ja auttaa kehon toimintojen ylläpidossa.